Антракт

ДУМИ ЗА СБОГОМ: ОТКАЗВАМ!

Бойко богдановn

Бойко Богданов

Прочетено във Facebook

ОТКАЗВАМ!

 БОЙКО БОГДАНОВ – режисьор

Отказвам повече да работя с тъпи артисти, които обичат себе си в изкуството, а не изкуството в себе си. Отказвам да повтарям стотици пъти на затъпели хористи на кой такт и коя нота да ЗАПОМНЯТ мизансцена си, докато вниманието им е в клюките и в лютеницата.

Отказвам всякакви срещи на недочукани сопрани с мъжемутрите им-спонсори на неведението им как се фонира „фа“ от „Царицата на нощта”, изписана от тъпото копеле Моцарт.

Отказвам на тъпи тенори да ги хваля псевдохудожествено, само и само за да повдигна летвата на тъпашкото им самолюбие и да ги успокоя, та да не личи рошаво тяхната природна неспособност да изпеят поне едно чисто „си“.
Отказвам да дообяснявам на верноподаници-партийци-директорчета на театри и опери що е то „художествена идея“, „зрителски таргет“, “родова памет“ и „културна, а не финанЦЦЦова рентабилност“.
Отказвам всички калпазани-осветители.
Отказвам всички калпави озвучители.
Отказвам мижавите си хонорари.
Отказвам се от ненужната просветителска дейност да разяснявам що е то „авторско право“ на невежи персонажи, достойни за перото на Илф и Петров.
Отказвам срещите си с полуневежи театроведки на длъжност „драмартурзи“ на театри, чиито бузи на гъза са повече от езиците, които знаят – и естетически, и лингвистично.
Отказвам да допълвам снизходително списъци с партийни, парламентарни и пр. административни временни джуджета за покани на премиерата, дето няма да дойдат или, ако случайно дойдат, ще им се лигавят в подножието други, още по-дребни джуджета и свита.
Отказвам твърдението, че съм горд с професията си, която упражнявам по принуда ПРЕДИМНО С КОМПРОМИСИ , ВКЛЮЧВАЙКИ ПОРАДИ НЕВЪЗМОЖНОСТ И БЕЗАЛТЕРНАТИВНОСТ В ИЗПЪЛНИТЕЛСКИТЕ СЪСТАВИ ФАЛШИВИ НОТИ БЕЗ МИМИКА, БЕЗ ТЕХНИКА НА ЖЕСТА, БЕЗ АРТИКУЛИРАН ПРАВОГОВОР И ПР. АЗБУЧНИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПРОФЕСИЯТА НА АКТЬОРА, КОЯТО ТЕ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ЗНАЯТ, НО НЕ ВЛАДЕЯТ И ДЕВАЛВИРАТ , ОБЛАДАНИ ОТ НЕРАЗБИРАЕМО ЗА МЕН ТЕЛЕВИЗИОННО САМОЧУВСТВИЕ .
Отказвам моралния кич да се разхождам по „Раковски“ и да се преструвам, че не виждам заглавията на представяните „спектакли“, които се оспорват едно-друго в безочието, тъпотата и пошлостта на шарените си картинки и наименованията си.
С всичко гореспоменато не се заслужаваме взаимно.
Затова отказвам участието си по-нататък от това позорно „оцеляване“ в консенсуса на взаимното унижение.

25 май 2017

 

 

Advertisements

11 thoughts on “ДУМИ ЗА СБОГОМ: ОТКАЗВАМ!

 1. И отказа да поискаш оставката на човекът, дълбоко виновен за това! Достраша те Бойко, аз те видях! Всичко друго са празнословия!

  Like

 2. Питащ : В цялата вселена има ли едно единствено нещо, което да си струва?
  Махарадж : Да, силата на любовта.
  Нисаргадатта

  Like

 3. Г-н БОЙКО Богданов,Вие сте напълно прав за артистите,деца на нашите палачи от БКП,чиито физиономии ни натрапват ежеминутно по всички медии 24 часа в денонощие,366 дни всяка година.И стават още по-отблъскващи и в останалия си
  живот в разгул и епикурейство с добре захранвана алчност и богатство.

  Like

 4. Подкрепям напълно този отказ.Макар да съм и ще си остана Никоя в системата на Общественото Радио.И най-после заради това,че подтикната от прочетеното,имах куража да го изкажа и да спра да нося бремето си на щастливо преквалифициран скудоумник.

  Like

 5. И въпреки цялото отказване , сме все още живи , мамка му и
  трябва да осмислим бъдещето което макар и малко ни очаква и не се отказва от нас!

  Like

 6. Браво Бойко много добре им го каза и се отказа от ВСИЧКО ,но така и не разбрахме най-важното ОТКАЗВАШ ЛИ СЕ ОТ ПИЕНЕТО.Това е много по важно от всичко което се отказваш сега ,защото за това пиене си изгуби семейството и хората които те обичат ,а то е много повече от всичко което се отказа сега.

  Like

 7. НАШИЯТ ТЕАТЪР Е В КРИЗА, И НАИСТИНА Е МНОГО ЗЛЕ, СЛЕД КАТО НА ПРЕДЕН ПЛАН СА РЕЖИСЬОРИ КАТО АБАДЖИЕВА, МОСКОВ, ШПАТОВА, ГЪРДЕВ, СТАНЕВ, КУРКИНСКИ

  Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s